Zamieszczone przez Dud3k
Male pukniecie - czy moga być jakieś konsekwencje?
Zwiń
X
-
Male pukniecie - czy moga być jakieś konsekwencje?
Witam
2 dni temu na światłach kobieta fokusem delikatnie wjechala mi w tył.
Ruszaliśmy, ja pierwszy ona za mną, wyłączyła się zielona strzałka i zahamowalem, ona nie zdazyla.
Uderzenie nie było mocne (jechała ok 5-10km/h),
zderzak wg moich niefachowych ogledzin wydaje się być cały -może ma małe ryski,
jedynie jeden czujnik cofania wpadł do środka zderzaka.
Mam 2 pytania:
- Co powinienem obejrzeć/na co zwrócić uwagę ?? może jest coś czego nie widać na pierwszy rzut oka?
(wiem, że zgupiały mi czujnik cofania, prawdopodobnie wepchniety zafałszowuje informację)
- Jak spowrotem go wyciągnąć od dołu chyba nie da się włożyć do otworu bo zderzak jest dobrze zabudowany
i czym przymocować - jest on jakoś przyklejony/czy tylko na wcisk?
Dzieki za infoOctavia 2 /1,6mpi BSE/ 150 kkm
(LPG BRC Sequent 24 założone przy 50 kkm)
-
-
Jężeli masz oświatczenie sprawcy to pojedz do warsztatu który cię obsłuży. OC sprawcy pokryje koszty naprawy. To czego nie widzisz to to czy parktronic jest uszkodzony czy nie a bez ściągnięcia zderzaka tego nie stwierdzisz. Czujnik wmocowany jest do takiego stelarza a ten jest przyklejony.
Komentarz
-
-
fuego_2007,
Na szczescie mam oswiadczenie, ale za nim chcialem spotkac sie z agentem ubezp sprawcy,
chcialem miec dobrze zrobiony wywiad
- jak przypuszczam to dopóki nie wskażę rzeczoznawcy ubezp sprawcy, co jest uszkodzone to on bedzie twierdzil, że wszystko jest w porządku.Octavia 2 /1,6mpi BSE/ 150 kkm
(LPG BRC Sequent 24 założone przy 50 kkm)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez art_iidopóki nie wskażę rzeczoznawcy ubezp sprawcy, co jest uszkodzone to on bedzie twierdzil, że wszystko jest w porządku
to co my na forum możemy ci powiedzieć bazując na twoim poście to wróżenie z fusów
zamieść chociaż zdjęcia uszkodzneń to może ktoś podpowie ci coś sensownego
uszkodzenia mogą np. byc od niewielkich do znacznych w zależności od kąta uderzenia
jesli popekał lakier to pewnie nakładka zderzaka też jest przegięta, nie wiadomo jak wygladaja zaczepy zderzaka, punkty mocowań i nadkolaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz